Tuesday, February 2, 2016

មាន់ស្ងោ​បន្លែ​


+ គ្រឿងផ្សំ
    -    សាច់​ភ្លៅ​មាន់ 1 ដុំ
    -    ខ្ទឹមបារាំង​ចិញ្ច្រាំ 1/4 មើម
    -    ទឹក​ស៊ុប​សាច់មាន់ 1/2 ពែង
    -    ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ 1 កំ​ពិស
    -    មើម​ការ៉ុត​ហាន់​ដុំ​ជ្រុងតូចៗ 1 មើម
    -    ប្រេង​ម្កាក់ 1/2 ស្លាបព្រា​បាយ
    -    ដំឡូងបារាំង​បកសម្បក​ហើយហាន់​ដុំ​ជ្រុងតូចៗ 1 មើម
    -    ឃឹ​ន​ឆាយ​បកសម្បក ហើយ​ហាន់ខ្លីៗ 1 ធាង
    -    ទឹក​ប៉េងប៉ោះ​ខាប់ 1/2 ស្លាបព្រា​បាយ
+ វិធី​ធ្វើ
   1 - ដំបូង​ដាក់​សាច់​ភ្លៅ​មាន់​ចូលក្នុង​ខ្ទះ​ដែលមាន​ខ្លាញ់​បន្តិច រួច​ទុកឱ្យ​ឆ្អិន​ទាំង​សាច់ និង​ស្បែក។
   2 - បន្ទាប់មក​ទុកឱ្យ​ត្រជាក់​បន្តិច រួចហើយ​បកស្បែក និង​ចៀន​យកតែ​សាច់​ចេញមក​ចិញ្ច្រាំ​ឱ្យ​តូច។
   3 - រួច​សឹម​ឆា​ខ្ទឹមបារាំង​ចិញ្ច្រាំ​នៅក្នុង​ឆ្នាំង​មួយ​ផ្សេងទៀត​ជាមួយ​ប្រេង​ម្កាក់​រហូតដល់​ឡើង​ឆ្អិន​ទន់។
   4 - បន្ទាប់មក​ដាក់​សាច់មាន់ ការ៉ុត ឃឹ​ន​ឆាយ ដំឡូងបារាំង ខ្ទឹមស និង​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ​ចូលទៅ​ឆា​ត្រឡប់​ឱ្យចូល​គ្នា​សព្វ។
   5 - ដាក់​ទឹក​ស៊ុប​សាច់មាន់​ចូលទៅ ហើយ​ស្ងោរ​ឱ្យ​ពុះ រួច​បន្ថយ​ភ្លើង និង​បន្ត​ស្ងោរ​ប្រមាណ​ជា20នាទី​ទៀត ឬ​រហូត​ទាល់តែ​បន្លែ​ឡើង​ទន់​ល្អ។
   6 - ជា​ចុងក្រោយ​ត្រូវ​កិន​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ មុននឹង​យកទៅ​បញ្ចុក​កូនតូច​របស់​អ្នក៕

No comments:

Post a Comment

Author

Like Our Khmer Old Songs

320&&menu.is(':hidden')){menu.removeAttr('style')}})}); $(function() { $(".nav-menu ul li:nth-child(1)").addClass('highlight'); $( ".nav-menu ul li ul li" ).removeClass( "highlight" ); }); $(document).ready(function() { $("ul#sub-menu").parent("li").addClass("hasSub"); (jQuery) }); $(document).ready(function() { $("ul#sub-menu").parent("li").addClass("hasSub"); $(".nav-menu ul li").each(function() { $(this).hoverTimeout(0, function() { $(this).children("ul").slideDown() }, 0, function() { $(this).children("ul").hide() }) }); }); //]]>